April 2018: Stationsplein Brugge

Betreft: Paviljoenen, schuilhuisjes en een lijnwinkel

In augustus 2016 stak Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts als eerste de boor in de grond naar aanleiding van de heraanleg van het busstation op het stationsplein in Brugge. Het bestaande stationsplein bood niet langer voldoende plaats voor het fors toegenomen aantal reizigers.

Verhofsté werd in 2017 geselecteerd voor de bouw van 4 nieuwe paviljoenen, 10 schuilhuisjes en een lijnwinkel binnen dit grootschalige project.

De bouw van deze staalconstructies uit volle staalplaat resulteerden in een groter gebruikscomfort voor de reiziger op dit nieuwe stationsplein. Het gebruik van open en transparante haltevoorzieningen zorgt voor een beter overzicht voor elke reiziger.

Alvast enkele sfeerbeelden van deze constructies: