Januari 2018: AZ Maria Middelares

Betreft: uitbreiding unieke luifelconstructies

Het ziekenhuis AZ Maria Middelares te Gent onderging in 2017, in verschillende fases, een totale renovatie. Verhofsté werd geselecteerd om in eerste fase een uniek architecturaal project uit te voeren. Het resultaat daarvan kan u nalezen in ons nieuwsitem van mei 2017.

Voor de 2de fase werd Verhofsté opnieuw aangesproken om een bijkomende staalstructuur te voorzien. Dit project omvat 3 staalstructuren met een dak uit geschroefde beglazing. De draagstructuur van deze luifel verwijst opnieuw naar het unieke, natuurlijke ontwerp: een boomstructuur.

Onze huisfotograaf wist alvast enkele sfeerbeelden te maken die duidelijk maken dat de structuur volledig opgaat in zijn groene omgeving, net zoals het ontwerp voorzag.