Juni 2016: Station Drongen

Betreft: Verhofsté bouwt perronluifels, fietsenstalling en schuilhuisjes voor nieuw station te Drongen.

Vanuit het mobiliteitsplan van de NMBS wordt de Lijn 50A van Gent Sint Pieters tot Brugge volledig gerenoveerd. Het project voor de vernieuwing van het Station Drongen kadert binnen dit masterplan. Het omvat naast een volledige heraanleg van de omgeving (parking + fietsenstalling) eveneens een vernieuwing van de perroninrichtingen en luifels + wachthuisjes. Hoofdaannemer BAM Contractors vertrouwde deze werken toe aan Verhofsté N.V.

De perronluifels zijn opgebouwd uit portieken van HEM- en HEB-profielen. Dakgordingen uit HEA-profielen met dakbedekking in sandwichpanelen, afgewerkt met plafondbekleding in thermowood, en delen in glas. De volledige structuur wordt thermisch verzinkt en geschilderd.

Alvast enkele 3D tekeningen van de werf in uitvoering:

Perronluifels 3D tekening

Schuilhuisjes 3D tekening

Fietsenstallingen 3D tekening