Mei 2015: AZ Maria Middelares

Betreft: Verhofste bouwt een unieke luifelstructuur en lift

Het ziekenhuis AZ Maria Middelares te Gent onderging een totale renovatie. Verhofsté werd geselecteerd om een uniek architecturaal project hiervoor uit te voeren. Eerder kon u in het nieuwsbericht van februari reeds een eerste indruk krijgen van dit project. Intussen kunnen we met trots het afgewerkte resultaat tonen.

Het project omvat 2 staalconstructies, een stalenluifel en een liftschacht met geschroefde beglazing. De draagstructuur van de luifel is een repetitieve boomstructuur met een dak uit geschroefde beglazing. De constructie beschut en ondersteunt de bezoeker in zijn beleving naar de nieuwe inkom van het ziekenhuis.

Eveneens werd een liftschacht voorzien met geschroefde beglazing. Deze voorziet een vlotte verbinding tussen de ondergrondse parking en de bovenliggende ingang van het ziekenhuis. De lift en de glazen luifel vormen een unieke nieuwe verbinding tussen parking en inkom voor elke bezoeker. 

Alvast enkele sfeerbeelden: