November 2015: Sint-Paulusschool Ukkel

Betreft: Verhofste werkt mee aan grondige renovatie van de Sint-Paulusschool te Ukkel.

De Sint-Paulusschool te Ukkel onderging een heuse make-over. In samenwerking met architectenbureau Atelier Parallel uit Brussel realiseerde Verhofste N.V. 4 maatwerken in het kader van een volledige renovatie van de buitenaanleg van deze school. Het project bestond uit twee grootschalige speelplaatsoverkappingen, een kleinschalige luifel en twee hekwerken met draaipoorten.

Bij de realisatie van deze luifels werd extra aandacht besteed aan een nauwgezette aansluiting aan de verschillende gevelvlakken. Hiervoor werd gebruik gemaakt van diverse elementen zoals conisch gevormde staalplaten en trekstaven teneinde overkragingen mogelijk te maken op moeilijk bereikbare plaatsen. De waterafvoer werd volledig inwendig gerealiseerd via liggers en kolommen, met een ondergrondse aansluiting via spuwers op het bestaande rioleringsnet.

Het hekwerk, voorzien van twee poorten, werd opgebouwd uit gelaserde staalplaten afgewisseld met volkern panelen. De combinatie van deze verschillende materialen resulteert in een speels, architecturaal geheel.

Alvast enkele sfeerbeelden van dit uniek renovatieproject: